Evaluarea activității didactice de către studenți

Stimați studenți,

Implicarea voastră în evaluarea calității activității didactice desfășurată în Universitatea Babeș-Bolyai este foarte importantă. Centrul Qualitas vă invită să participați activ. Puteți face acest lucru rapid și eficient, completând online, semestrial, chestionarele de evaluare a cursurilor, a seminarelor sau lucrărilor practice, respectiv a disciplinelor.

Chestionarele sunt disponibile în limbile română, maghiară, germană și engleză.

Rezultatele evaluării vor fi folosite de cadrele didactice pentru îmbunătățirea procesului didactic. Răspunsurile sunt anonime și nu vor influența notarea la disciplinele evaluate, deoarece vor deveni vizibile profesorilor doar la începutul semestrului universitar viitor, după sesiunea de examene.

Perioadele de evaluare pentru semestrul II al anului universitar 2023-2024 sunt următoarele:  

Învățământ cu frecvență: 13 mai 2023 – 03 iunie 2024 

Ani terminali: 22 aprilie – 20 mai 2024

Învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă: 27 mai – 10 iunie 2024

Ani terminali: 13 mai – 27 mai 2024

Chestionarele pot fi accesate la adresa <https://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/> inclusiv utilizând pe telefonul mobil aplicația UBBApp, disponibilă pentru platformele iOS și Android.

La finalul acestor perioade, aplicația de evaluare va fi inactivă.

Numai studenții care completează chestionare de evaluare au acces la rezultatele acesteia.

Vă mulțumim!

Kedves diákok,

Nagyon fontosnak tartjuk a véleményeteket az egyetemen zajló oktatásról. Ezért kérünk, töltsétek ki az általatok látogatott előadások, szemináriumok vagy laborgyakorlatok minőségére vonatkozó online kérdőíveket. A kérdőívek magyar, román, német és angol nyelven egyaránt elérhetőek. Válaszaitok nagymértékben hozzájárulnak az oktatók tevékenységének és általában az oktatási folyamat minőségének javításához.

Fontos tudnotok, hogy:

(1) a válaszok névtelenek, és

(2) nem befolyásolják a kiértékelt tantárgyból kapott jegyeket, mert tanáraitok egyáltalán nem láthatják a kérdőívet kitöltő személyek nevét, és a minősítéseket is csupán a vizsgaidőszak lezárultával tekinthetik meg.

A 2023/2024-es tanév II. félévének kiértékelési időszaka:

Nappali tagozatos hallgatók számára:       2024. május 13–június 03.

Végzős évfolyamok:                                      2024. április 22–május 20.

Távoktatásos hallgatók számára:   2024. május 27–június 10.

Végzős évfolyamok:                          2024. május 13–27.

A kérdőíveket a <https://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/> oldalon lehet elérni, a magyar nyelvi gombra kattintva magyarul is kitölthetőek.

A kérdőív az UBBApp mobilalkalmazás segítségével is kitölthető, iOs és Android felületek használatával.

A megjelölt időszakot követően a kiértékelési felület nem lesz elérhető, ezért kérünk, hogy a megjelölt határidőig töltsétek ki a kérdőíveket.

Fontos azt is tudnotok, hogy csak azok a hallgatók láthatják a kiértékelés végeredményét, akik maguk is kitöltötték az online kérdőíveket.

Köszönjük a segítséget!