Burse de cercetare Vasile Parvan și Nicolae Iorga

Burse de cercetare și formare postuniversitara și postdoctorala „Vasile Parvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția. 

Bursele se adresează absolventilor cu diploma de licenta, care cunosc limba italiana cel putin de nivel mediu si o limba de circulatie internationala, pentru domeniile: istorie si stiinţe sociale, arheologie, arhivistica, biblioteconomie, filologie clasica si moderna, istoria artei si arhitectura, literatura si studii literare, arte, stiințe economice si stiinte exacte.

Bursele pot avea o durata de minimum 2 luni consecutive si maximum 2 ani consecutivi.

Cuantumul bursei este de 800 euro/luna și este destinata asigurarii cheltuielilor de intretinere in perioada stagiului de studii in strainatate.

Ministerul Afacerilor Externe asigura cazarea gratuita a bursierilor la Accademia di Romania din Roma sau la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Venetia si utilizarea spatiului de studiu si cercetare al celor doua institutii.

Taxa pentru dosarul de inscriere la concurs – de 100 lei (studentii la studii universitare de licenta, la cursuri de zi, beneficiaza de o reducere cu 50% a taxei)

Conditiile de inscriere si participare la concursul national pentru acordarea burselor se regasesc in documentul atasat.

Informatiile se găsesc si pe site-ul Agentiei de Credite si Burse de Studii www.roburse.ro