SELECȚIE MOBILITĂȚI MIXTE DE SCURTĂ DURATĂ (BIP) ERASMUS+ 2024/2025 mai 2025

Facultatea de Biologie și Geologie organizează, în perioada  15 – 27 mai, procesul de selecţie pentru 5 locuri disponibile în cadrul proiectului de mobilități mixte de scurtă durată (BIP) ERASMUS+ care vor fi efectuate în luna iunie 2025 la Pázmány Péter Catholic University, Faculty of Information Technology and Bionics, Biomicrofluidics Lab, Budapesta.

Programul intitulat ”Lab on a chip” este o mobilitate mixtă de scurtă durată. Acest curs intensiv combinat își propune să ofere o perspectivă asupra dezvoltării dispozitivelor Lab-on-a-chip, de la concepţie până la prototip. Participanții vor dobândi abilități valoroase în proiectarea sistemelor microfluidice, modelarea proprietăților prin simulări cu elemente finite și fabricarea prototipurilor folosind tehnici precum fotolitografia, stereolitografia, ablația cu laser și imprimarea 3D. Programul acoperă, de asemenea, testarea prototipurilor, măsurarea parametrilor și validarea sistemului, oferind o înțelegere cuprinzătoare a întregului proces de dezvoltare într-un mediu de învățare internațional și colaborativ.

Programul constă într-o componentă introductivă derulată online (16-20 iunie 2025) pentru a familiariza participanții cu conceptele cheie, urmată de o săptămână de practică derulată fizic (23-27 iunie 2025) la Budapesta, cu experți din diferite aspecte ale domeniului. Lectorii vor ghida participanții prin diverse sarcini scurte de introducere în programul CAD, modelare computerizată a sistemelor microfluidice, imprimare 3D, asamblare şi testare a cartuşelor microfluidice, pentru a le consolida înțelegerea subiectului. Cursul se adresează studenților la nivel de licenţă, masterat și doctorat în domeniul științelor biomedicale şi a ingineriei electronice. Fluenţa în limba engleză atestată minim la nivelul B2 constituie o condiţie pentru participanţi.

Criterii de eligibilitate:

  • Studenții trebuie să fie înmatriculați la Universtiatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Biologie şi Geologie, la unul dintre nivelele de studiu menționate în anunțul de selecție, indiferent de statut (”bugetat” sau ”cu taxă”), formă de învățământ (”zi” sau ”cu frecvență redusă”).
  • Să fie student la specializarea Biologie medicală sau student doctorand al Şcolii doctorale de biologie integrativă, cu tema de cercetare în domeniul ştiinţelor biomedicale.
  • să dețină un certificat de competență lingvistică într-o limbă de circulație internațională sau în limba în care se predau cursurile la universitatea parteneră pentru care candidează sau să susțină testarea lingvistică on-line (OLS) oferită de către CCI după procesul de selecție. Nivel minim solicitat: B2.

Calendarul procesului de selecție este următorul:

DataEtapa
15.05.2025Afișarea anunțului de selecție
15-24.05.2025  Transmiterea în format electronic, prin e-mail la adresa ancuta.farkas@ubbcluj.ro, a dosarelor de candidatură de către studenți
25.05.2025Comunicarea programării interviurilor de selecție
26.05.2025Derularea interviurilor de selecție (se va comunica prin email) Interviul se va desfășura în limba engleză.
26.05.2025Comunicarea rezultatelor procesului de selecție
27.05.2025Transmiterea în format electronic, prin e-mail la ancuta.farkas@ubbcluj.ro, a eventualelor contestații (cel târziu până în data de 27.05.2025 la ora 12.00)
27.05.2025Comunicarea rezultatelor finale, după contestații, ale procesului de selecție (prin email fiecărui candidat).

Dosarul de candidatură, transmis prin e-mail la adresa ancuta.farkas@ubbcluj.ro, și va cuprinde următoarele documente:

  • Fişa tip a candidatului, completată, datată și semnată, salvată sub forma unui document PDF denumit sub forma: Nume_Prenume_Fisa;
  • Declarația de candidatură, completată, datată și semnată, salvată sub forma unui document PDF denumit sub forma: Nume_Prenume_Fisa;
  • Curriculum Vitae al candidatului redactat în limba de studiu sau în limba engleză, datat și semnat, salvat sub forma unui document PDF denumit sub forma Nume_Prenume_CV;
  • Scrisoarea de motivaţie a candidatului redactată în limba de studiu sau în limba engleză, datată și semnată, salvată sub forma unui document PDF denumit sub forma Nume_Prenume_Scrisoare
  • Adeverinţă – eliberată de secretariatul facultății din care să reiasă media generală a ultimei sesiuni de examinare încheiate, scanat, sub forma unui document PDF denumit sub forma Nume_Prenume_Adeverinta;
  • Certificat/atestat de competenţă lingvistică în limba în care se va studia în mobilitate, nivel B1/B2, scanat, sub forma unui document PDF denumit sub forma Nume_Prenume_Certificat, sau declarație pe proprie răspundere prin care studentul își prezintă acordul de a susține testarea lingvistică on-line (OLS) oferită de către CCI după procesul de selecție, datată și semnată, salvată sub forma unui document PDF denumită sub forma: Nume_Prenume_Declaratie_Atestat.

    Notă: În situația în care candidatul este programat la un test de competență lingvistică dupa încheierea procesului de selecție (ex.: Lingua, Alpha, alte certificare internaționale cum ar fi Toefl, Cambridge, DELF/DALF, DELE, etc.), este necesară o declarație pe proprie răspundere mentionand faptul că, în cazul în care studentul este selectat, dosarul de candidatură va fi completat ulterior cu o copie a certificatului obținut.  Candidații care nu au posibilitatea de a obține un certificat/atestat, în cazul în care vor fi selectați, vor participa la o testare lingvistică online, oferită de Centrul de Cooperări Internaționale al UBB, după încheierea procesului de selecție, la care va fi necesară obținerea unui nivel minim de B1/B2. Candidații vor realiza o declarație pe proprie răspundere prin care își vor asuma participarea la această testare și o vor anexa dosarului de candidatură. Acordarea mobilității către un candidat va fi condiționată de obținerea calificativului minim, la testarea online. Condiția deținerii unui certificat de limbă nu se aplică  studenților care vor studia în cadrul universității partenere în aceeași limbă în care studiază la Universitatea Babeș-Bolyai.

Criteriile de evaluare a candidaţilor vor fi următoarele:

  • Dosar de candidatură (nota propusă de comisie) 50%
  • Interviu (nota propusă de comisie) 50%;
  • Departajare în situaţii de medii egale: media generală aferentă ultimei sesiuni de studii încheiată.

Comisia de selecție a candidaţilor:

  • Şef lucr. Dr. Ancuţa Farkas
  • Şef lucr. Dr. Alexandru Stermin
  • Paula Gherghina – Reprezentant birou relaţii internaţionale


Programarea interviurilor de selecție: Se vor comunica prin e-mail fiecărui candidat înscris.



Rezultatele procesului de selecție: Se vor comunica prin e-mail fiecărui candidat.



Rezultatele finale, după contestații, ale procesului de selecție: Se vor comunica prin e-mail fiecărui candidat.