Nyári magiszteri védés (2023. július 4.)


A záróvizsgák és szakdolgozat védések időbeosztása: záróvizsga, szakdolgozat védés

1. Általános tudnivalók: követelmények, időpontok

Szakok: Orvosi biológia és Szárazföldi és vízi ökológia
Időpont: 2023. 07. 04. (kedd), 9:00 óra
Helyszín: Gerinctelen Állattan előadó (SZN) 9:00 óra
A magiszteri disszertáció védésének bizottsága:

  • dr. László Zoltán docens (elnök)
  • dr. Papp Judit  adjunktus, dr. Jakab Endre adjunktus (tagok)
  • dr. Macalik Kunigunda adjunktus (titkár)

A kivonatok beküldési határideje: 2023. június 23., a kivonatokat és a szakdolgozatokat kérjük elküldeni az alábbi email címre: kunigunda.macalik_at_ubbcluj.ro (_at_=@)

A kivonatok leadásakor kérjük egy *.docx formátumú állományba beszerkeszteni a dolgozat címét, illetve a kivonatokat magyar és román nyelven, valamint a dolgozat szerzőjének és a témavezetőnek a nevét

A szakdolgozatokat nyomtatott formában is el kell juttatni a kar titkárságára 2023.06.30.-ig két, a jelentkezőről készült szabványméretű színes fényképpel együtt. (A fényképek hátára írják rá a család és utónevet)

  • Saját eredményen alapuló szakdolgozat szerkezete itt
  • Irodalmi áttekintésen alapuló szakdolgozat szerkezete itt

A magiszteri dolgozat formai követelményei

Magiszteri dolgozatok kivonatai:2021, 2019201820172016201520142013201220112010.

A nyári disszertáció védésre 2023.06.12. és 2023.06.28. között, ONLINE lehet beiratkozni (a platform kezelési kézikönyvét itt található). A beiratkozás előtt telefonon vagy a bioge@ubbcluj.ro-ra küldött e-mail révén fel kell venni a kapcsolatot a titkársággal az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett.

2. Szükséges iratok

Az iratkozási felületről le kell tölteni az 1-es űrlapot és a diploma kiállításának kérvényét, miután kitölti a személyes adataival. 

a. Szükséges iratok, PDF-ben:

b. A titkárság tölti fel (amennyiben az irat a titkárságon található eredetiben):

  • Véleményezés (a témavezetőtől)

        Nem BBTE-es alapképzést végzettek esetében:

  • Érettségi oklevél és liceumi szintű törzskönyvi kivonat (foaie matricola)
  • Alapképzéses oklevél és oklevél melléklet (supliment de diploma)

        BBTE-es alapképzést végzettek esetében:

  • Alapképzéses oklevél

Tutorial înscriere Maghiară (a román nyelvű weboldalról)

FIGYELEM! 2022-től kezdődően, a szabályzatnak megfelelően, a dolgozatok eredetiségét ellenőríni kell a TURNITIN felületen. Ehhez az eredetiség vizsgálathoz itt található egy útmutató: Tutorial utilizare serviciul de verificare plagiat Turnitin (a román nyelvű weboldalról).

A védésre jelentkezőknek a francesca.sabau@ubbcluj.ro email-címre kell írniuk, annak érdekében hogy a BBTE-s emailcímüket (@stud.ubbcluj.ro) hozzá lehessen adni a Turnitin felülethez, amivel be lehet egyénileg jelentkezni a Turnitin felületre. Az email-ben írják meg a szakot, a végzés évét, illetve azt is hogyha évhosszabbításban voltak. A dolgozatot címlap, bibliográfia és csatolmányok nélkül kell feltölteni. Az egyezési arány nem haladhatja meg a 25%-ot. A dolgozatok eredetiségét ellenőrizni a Turnitin felületen, 2023.06.19.-éig lehet. Amennyiben az egyezési arány jogosan haladja meg a 25%-ot (pl. saját publikáció esetén), a témavezető tanár kell megindokolja ezt a véleményezésben.