A Mikó-kert élővilága fotópályázat

A kolozsvári Mikó-kert élővilágának népszerűsítése, megismertetése céljából fotópályázatot hirdetünk hallgatóink számára. A BBTE Biológia és Geológia Karán alapképzésen, magiszteri szakon vagy doktori iskolában hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok pályázhatnak.

Alapkövetelmény, hogy a felvételeknek a Kolozsvár területén található Mikó-kertben kell készülniük, bemutatva egy itt előforduló élőlényt (növény, állat, gomba) vagy a kert valamely aspektusát.

Pályázati naptár:

Nevezési határidő: 2023. október 15.

Eredményhirdetés: 2023. október 27.

A pályamunkákat digitálisan fogjuk megosztani a Biológia és Geológia Kar, illetve a Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet FB-oldalán.

A zsűri tagjai:

Gál László ökológus, doktorandusz

dr. Kósa Ferencz, adjunktus

dr. Alexandru Stermin, adjunktus

dr. Vágási Csongor, adjunktus

Díjazás:

  •  A zsűri által díjazott pályamunkákat az Állattani Múzeum épületének belső tereiben függesztjük ki nyomtatott formában. A beérkezett alkotásokat közönségszavazásra fogjuk bocsájtani, ennek a szavazásnak is lesz díjazottja.

Nevezési feltételek:

  • Egy pályázó legtöbb 5 képpel nevezhet be.
  • A pályázatra a képeket digitális, jpg/jpeg formátumban kell beküldeni, 300 dpi-s felbontásban, a rövidebb oldala minimum 3000 pixel legyen. A fotóknak RGB színterűeknek kell lenniük.
  • A felvételek lényeges képi elemeinek módosítása nem engedélyezett. A kép feldolgozása során csak a következő, teljes képre vonatkozó digitális korrekciók megengedettek: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation), fényerő/kontraszt (brightness/contrast) és árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight) módosítása. A szervezőknek jogukban áll bekérni az eredeti felbontású felvételeket, amennyiben a pályázó nem küldi be a szervezők által kért felvételt, kizárható a pályázatból.
  • Telefonnal készített fényképeket is elfogadunk, amennyiben megfelelnek a fentebb felsorolt követelményeknek. A pályázatra beküldött pályamunkák semmilyen feliratozást, vízjelt nem tartalmazhatnak.
  • A beküldött képeket a következőképpen kérjük elnevezni:Teljes név_Sorszám_Kép címe, például: NagyAntal_01_Labatlangyik. Kérjük kerülni az ékezetes betűk használatát az állományok elnevezésében.

A pályázó a fotók elküldésével tanúsítja, hogy a felvételek a saját szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon teljes jogkörrel rendelkezik felettük. A pályázó a felvételek feltöltésével tudomásul veszi, hogy a felvételek bemutatásával okozott bármely személyi és szerzői jogsértésért minden felelősség őt terheli, beleértve a jogsértéssel járó esetleges anyagi következményeket is. A szervezők nem vállalnak felelősséget a fentiekben jelzettek megsértéséért.

A felvételeket Pénzes Janka muzeológusnak kérjük beküldeni a janka.penzes@ubbcluj.ro címre, óriásfájlküldő (pl.: wetransfer.com) használatával, vagy Google Drive link megosztásával. Érdeklődni ugyanezen az email címen lehet. Az eredményről mindenkit emailben értesítünk.

A nevezés INGYENES!

A verseny megvalósulását a CNFIS-FDI-2023-F-0394 pályázat tette lehetővé.